Strona zawiera ofertę dotyczącą napojów alkoholowych przeznaczonych wyłącznie dla osób pełnoletnich.
1865 Cabernet Sauvignon to wytrawne wino o ciemnej barwie, leżakowane w dębowych beczkach. Godne uwagi ze względu na obecność unikalnej kombinacji aromatów. Czarne owoce, kwiaty i wanilia wyróżniają się podczas pierwszego wrażenia na tle delikatnych tanin i dębu. Najlepiej serwować w temperaturze: 17-18 oC Serwowane do: czerwone mięso, drób, sery
1865 Carmenere to wytrawne wino o bardzo ciemnofioletowo-czerwonej barwie z żywymi prawie czarnymi refleksami. Bogate w aromaty przypraw i łagodnego zielonego pieprzu charakterystyczne dla odmiany Carmenere. Doskonale zharmonizowane, długie, dające silne wrażenie dojrzałości. Najlepiej serwować w temperaturze: 17 oC Serwowane do: mięso z grilla, risotto,...
Ash Tree czerwone wytrawne powstałe z gron Shiraz oraz Monastrell to wino w kolorze głębokiej, bogatej czerwieni, z wyczuwalnym, złożonym aromatem białego pieprzu. Na podniebieniu bogaty, długotrwały posmak z wyraźnie wyczuwalnym owocem morwy ponad mocnym, ostrym zakończeniem. Serwowane do: wieprzowina, wołowina, dziczyzna, sery Najlepiej serwować w...
Carlo Rossi Red to łagodne, półwytrawne, czerwone wino o bogatym, zbalansowanym smaku. Jego wyjątkowy charakter jest efektem mistrzowskiego połączenia pasji tworzenia wina i najlepszych odmian winogron dojrzewających w słonecznej Kalifornii. Carlo Rossi Red można pić tradycyjnie do posiłku, z przyjaciółmi lub po prostu tak, jak masz na to ochotę. Podawać...
Carlo Rossi Sweet Red to słodkie czerwone wino, z wyczuwalnym aromatem świeżych owoców oraz nutą wanilii o bogatym zbalansowanym smaku.Spraw sobie przyjemność i zrelaksuj się przy tym pysznym, słodkim, czerwonym winie. Po schłodzeniu można się nim delektować osobno, ale idelanie nadaje się także jako dodatek do posiłków.
WYTRAWNE aromatyczne wino, do którego powstania użyto jedynie tradycyjnych toskańskich szczepów: Sangiovese, a także do wzmocnienia charakteru Canaiolo i Ciliegiolo, dzięki którym otrzymuje ono żywy rubinowy kolor oraz intensywny owocowy bukiet z wiśniowymi nutami. Region Chianti został utworzony w 1716 r. w niezwykle malowniczym regionie Toskanii.
PÓŁWYTRAWNE wino o rubinowej barwie. Gładkie taniny i owocowo-kwiatowy bukiet sprawia, że zadowoli ono niejednego miłośnika wina. Do produkcji wykorzystuje się tylko ręcznie zbierane grona Primitivo. Nazwa Primitivo pochodzi od łacińskiego słowa „primativus”, co oznacza „wczesne dojrzewanie” i jest to charakterystyczne dla winorośli, która jest zbierana...
Castello di Miracolo to aksamitna słodycz dojrzałych winogron podkreślona subtelną nutą grenadyny oraz migdałów, to jakość w przystępnej cenie.
Carmenere kusi miłośników wina połyskliwą czerwoną barwą, bogatymi aromatami i smakiem czerwonych owoców, z delikatnym akcentem przypraw, wanilii i czarnego pieprzu. Posiada wyczuwalne nuty dymne i dębowe, które pochodzą z okresu dojrzewania w beczkach. Najlepiej serwować w temperaturze: 16-17 oC Idealne do konsumpcji przy szczególnych okazjach, trafi w...
Cabernet Sauvignon świetnie zbudowane wino o pełnej teksturze, starzone przez 12 miesięcy w beczkach z francuskiego i amerykańskiego dębu. Urzeka głęboką, ciemnoczerwoną barwą oraz aromatami jeżyn, jagód i wanilii. Najlepiej serwować w temperaturze: 17-18 oC Serwowane do: czerwone mięso, dziczyzna, sery pleśniowe
Merlot charakteryzuje się głęboką czerwoną barwą z purpurowymi refleksami. Również dojrzewa przez 12 miesięcy w beczkach z francuskiego i amerykańskiego dębu. Odznacza się mocno owocowym smakiem z intensywnym aromatem śliwek i dojrzałych wiśni wymieszanym z delikatnymi taninami. Najlepiej serwować w temperaturze: 16-17 oC Serwowane do: drób, makarony,...
Wino czerwone półsłodkie o głębokiej rubinowej barwie, bogate w aromaty śliwek, wiśni i malin. Wino idealne w połączeniu z czerwonym mięsem, serami, pasztetami i wędlinami Serwowane do: czerwone mięso, zimne przekąski, sery Najlepiej serwować w temperaturze: 12-15 oC