Strona zawiera ofertę dotyczącą napojów alkoholowych przeznaczonych wyłącznie dla osób pełnoletnich.
1865 Cabernet Sauvignon to wytrawne wino o ciemnej barwie, leżakowane w dębowych beczkach. Godne uwagi ze względu na obecność unikalnej kombinacji aromatów. Czarne owoce, kwiaty i wanilia wyróżniają się podczas pierwszego wrażenia na tle delikatnych tanin i dębu. Najlepiej serwować w temperaturze: 17-18 oC Serwowane do: czerwone mięso, drób, sery
1865 Carmenere to wytrawne wino o bardzo ciemnofioletowo-czerwonej barwie z żywymi prawie czarnymi refleksami. Bogate w aromaty przypraw i łagodnego zielonego pieprzu charakterystyczne dla odmiany Carmenere. Doskonale zharmonizowane, długie, dające silne wrażenie dojrzałości. Najlepiej serwować w temperaturze: 17 oC Serwowane do: mięso z grilla, risotto,...
1865 Sauvignon Blanc to doskonałe wino o warietalnym charakterze. Posiada długi i bogaty finisz. Wyróżnia się swoją złożonością i świeżością podkreśloną nutami owoców tropikalnych i cytrusowych. Najlepiej serwować w temperaturze: 9-11 oC Serwowana do: owoce morza, białe mięso, sushi Idealne do konsumpcji przy szczególnych okazjach, trafi w gusta...
Stworzona z alkoholu słodowego i najczystszej wody z syberyjskich studni artezyjskich z dodatkiem naturalnego miodu, naparu owsianego oraz ekstraktów z wanilii i ostropestu, Beluga Noble oferuje wieloaspektowy, kompletny, znakomity smak uzyskany dzięki 30-dniowemu okresowi ‘leżakowania’ - praktyce niespotykanej w produkcji zwykłej wódki.
Wszystkie składniki, które tworzą ten produkt - od najczystszej wody artezyjskiej do wyjątkowego alkoholu słodowego - przechodzą kompleksowy system oczyszczania, który obejmuje filtrowanie przy użyciu naturalnej bawełny, aż do procesu leżakowania, który trwa 45 dni.
Cabernet Sauvignon świetnie zbudowane wino o pełnej teksturze, starzone przez 12 miesięcy w beczkach z francuskiego i amerykańskiego dębu. Urzeka głęboką, ciemnoczerwoną barwą oraz aromatami jeżyn, jagód i wanilii. Najlepiej serwować w temperaturze: 17-18 oC Serwowane do: czerwone mięso, dziczyzna, sery pleśniowe
Merlot charakteryzuje się głęboką czerwoną barwą z purpurowymi refleksami. Również dojrzewa przez 12 miesięcy w beczkach z francuskiego i amerykańskiego dębu. Odznacza się mocno owocowym smakiem z intensywnym aromatem śliwek i dojrzałych wiśni wymieszanym z delikatnymi taninami. Najlepiej serwować w temperaturze: 16-17 oC Serwowane do: drób, makarony,...
Bombay Sapphire to wyjątkowy gin, którego bukiet tworzy 10 wyselekcjonowanych składników.
WH.GLEN DRONACH PARLIAMENT 21 0,7 TUBA Single malt whisky GlenDronach po 21 latach leżakowania w dębowych beczkach po sherry Oloroso i Pedro Ximenez.
To wysublimowane wino, ma intensywny granatowy kolor z rubinowymi refleksami. Ma typową dla szczepu, świetną strukturę z dobrą intensywnością i gładkością. Zakończenie długie i eleganckie. W zapachu odnajdziemy dojrzałe czarne owoce z dodatkiem przypraw takich jak czarny pieprz i papryka. Najlepiej serwować w temperaturze: 18 oC Serwowane do: kaczka,...